Snapchat tips og triks #1

Jeg får daglig spørsmål om hvordan jeg har fått så mange følgere på snap, hvilke apper jeg bruker for å redigere bilder og videoer osv, derfor har jeg bestemt meg for å dedikere noen innlegg til nettopp dette. I dette innlegget ønsker jeg å komme med mine beste tips og triks for å få følgere på snapchat, og senere vil jeg lage ett innlegg om forskjellige apper jeg bruker o.l.

Hvordan fikk jeg så mange følgere?
– Hele mitt “snapeventyr” startet med at jeg lagde humoristiske videoer og postet de på Facebooksiden min. I hver eneste video jeg lagde reklamerte jeg på snappen min, noe som gjorde at folk ville legge meg til der. I starten gikk det sakte. Jeg gikk fra å bare ha 20 følgere til ca. 2500 følgere på ett og ett halvt år. Det jeg etterhvert opplevde var at jo mer aktiv jeg var på snappen min, jo flere la meg til. Nå som jeg har ett femsifret tall som ser på snappen min øker tallene av seg selv. Jeg øker i snitt med 86 nye følgere hver eneste dag om jeg regner ut gjennomsnittet på ei uke. I sommer havnet jeg under “discovery” for første gang, noe som virkelig satte fart i økende antall følgere.
Her skal dere få en liten liste over mine beste tips for å få følgere på snapchat:

👻 Du må finne din greie. Hvilket innhold skal snappen din ha? Jeg tror det er viktig at du har en rød tråd på snappen din for at du skal fange følgernes interesse. Ta min snap som ett eksempel; jeg jobber aktivt med å være en motvekt til de typiske idealene vi ser i sosiale medier hver eneste dag. Jeg ønsker å normalisere det å være helt normal ved å vise livet mitt akkurat slik det er, uten filter eller fasade. Det er viktig for meg at de som kommer innom snappen min vet at det de ser er ekte og genuint. Enda viktigere er at at snappen min skal være ett fristed for alle, hvor alle kan være seg selv og føle at de er gode nok som de er.

👻 La deg inspirere, men ikke kopiere! Ofte lærer jeg nye tips og triks ved å se storyene til andre som snapper aktivt, spesielt måten andre tekster på og bruker forskjellige stickers. Det er absolutt lov å la seg inspirere av hvordan andre snapper, men husk at det finnes en hårfin grense mellom å la seg inspirere og det å direkte kopiere noen andre.

👻 Tekst snappene du legger ut. Dette har faktisk vanvittig mye å si. De dagene jeg ikke orker å tekste snappene jeg legger ut ser jeg at seertallet kan så mye som halveres, mens de dagene jeg tar meg tid til å tekste har jeg høyt seertall. Jeg merker også at responsen fra følgerne er mye bedre når jeg tekster, nettopp fordi de får med seg det jeg snakker om på storyen min. Mange sitter å ser på storyene de har på snapchat når de ikke kan ha lyd på, for eksempel på bussen, i pausen på jobb/skole osv. I tillegg inkluderer du de som av ulike årsaker ikke har muligheten til å høre det du sier. Det er tidkrevende å tekste, men du vil ha mye igjen for det om du tar deg tid til det.

👻 Dette går også litt på dette med teksting. Når du tekster, bruk forskjellige fonter og farger,- det ser så mye bedre ut enn om du bare bruker “classic” fonten. Om du vil lære mer om kreativ teksting på snap kan du bruke Google og YouTube for fine tips og triks!

👻 Unngå filter. Det er ingenting som er mer tungt, slitsomt og irriterende å se på enn folk som legger ut en hel story med filter hvor det både er sommerfugler og stemmeforvrenging. Bare ikke gjør det!

👻 Sett telefon din på engelsk språk. Det er ikke alle som vet dette, men om du setter telefon din på engelsk får du andre fonter og stickers enn hva du får om telefonen er på norsk. Jeg syns hele opplevelsen av snapchat er mye bedre når telefon er satt på engelsk språk!

👻 Svar på meldingene du får. Etterhvert som man får mange følgere på snappen kan dette bli veldig tidkrevende. Om jeg ikke har tid eller overskudd til å svare på snappene jeg får, lar jeg de stå uåpnet til jeg vet at jeg kan ta meg tid til å svare. Er det personlige meldinger rettet til meg tar jeg meg alltid tid til å svare vedkommende, men om det mer er generelle meldinger som for eksempel “haha” på noe jeg har lagt ut svarer jeg for det meste med emjoi’s. Det viktigste er at mottakeren faktisk ser at du har lest det som ble skrevet.

👻 Gjest hos andre. Det finnes ett hav av snapkontoer man kan gjeste. men her er det også viktig å finne en hårfin balanse. Om jeg ser en person gjeste hos stort sett alle som det går an å gjeste hos, faller interessen min veldig for denne personen. Velg deg ut noen du genuint ønsker å gjeste hos, ikke bare snap for å få følgere. De aller fleste snapkontoer tillater at du legger ut dine egne sosiale medier på slutten av snapdagen din, men husk; man må både gi å ta. Får du være gjest hos noen, så går du inn som gjest med en intensjon om å levere en bra snapdag, ikke bare få følgere til din egen snap.

👻 Sjekk ut Mammahjerter på Instagram. Iris har laget masse tips & triks videoer hvor hun viser hvordan du gjør forskjellige ting inne på snappen din. Alt dette ligger under høydepunkter på Mammahjerter sin Instagram. Virkelig verdt å få med seg!

 

Det var de triksene jeg hadde for denne gang. Jeg håper at det var til hjelp, og at du fant inspirasjon til å komme i gang med din egen snapchatkanal! 🤗

 

I neste innlegg kommer jeg til å skrive om alle appene jeg bruker til å redigere videoer og bilder i, så stay tuned! 🤗

 

 

Snapchat: ronjajohans1 👻
Instagram: Ronjauperfekt 🤳

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg