Hvordan kom jeg ut av skapet?

2019 har vært det året hvor jeg har valgt å være åpen om at jeg har hatt både guttekjærester og jentekjærester. Stort sett daglig får jeg spørsmål på Snapchat og Instagram om hvordan jeg “kom ut av skapet” og om jeg har tips til andre som sliter med å fortelle venner og familie hvilken legning de har.

Jeg har vist i mange, mange år at jeg kan falle for begge kjønn, likevel har jeg ikke hatt ett behov for å fortelle det til folk. Jeg tenker helt ærlig at min legning bør være uvesentlig for alle. Kjærlighet er kjærlighet uansett hvilken legning man har.

Min “komme ut av skapet” historie er veldig enkel. De som sto meg nært skjønte at jeg drev å møtte noen som jeg likte veldig godt. Etterhvert begynte de å spørre hva han heter, og da svarte jeg alltid “HUN heter….”  En veldig enkel og konkret måte å “komme ut av skapet” på.. 🤷‍♀️

Jeg skulle ønske at jeg hadde tips å komme med til alle som sliter med å fortelle familie, venner og kolleger hvilken legning og seksualitet de har. Det har liksom vært så enkelt for meg. Jeg bare sa det, og har ikke møtt kritikk, fordommer eller hat en eneste gang. Jeg har vært heldig. Jeg har aldri opplevd at det har vært vanskelig, og har derfor ingen personlige erfaringer å komme med til andre som ikke har det like lett som meg. Men ett tips kan jeg komme med; sjekk ut LLH – Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Det fine med det store Internett er at du bare er ett par tastetrykk unna mennesker i samme situasjon som deg. Nettsiden skeiv.no er også veldig fin! Er du på Instagram anbefaler jeg deg å følge “Hverdagsskeiv.” En utrolig flott og inkluderende gjeng!

 

❤️ 🧡 💛 💚 💙 💜

 

 

Snapchat: ronjajohans1 👻
Instagram: Ronjauperfekt 🤳

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg