Hva definerer en mammakropp?

På lørdag la jeg ut ett bilde av meg selv på Instagram (Ronjauperfekt.) Jeg sitter naken på sengekanten og viser fram alle valkene jeg har på kroppen min. Jeg syns det er viktig å normalisere alle størrelser og fasonger i sosiale medier, og jeg bidrar gjerne til den normaliseringen. Kropp er topp, uansett størrelse eller fasong. 

Men en ting som jeg stusser litt over, er kommentarer hvor folk skriver at jeg har en “mammakropp.” Greit nok at jeg har født ett barn for 8,5 år siden, men jeg lurer på hva det er som definerer denne mammakroppen? Finnes det en mal på hvordan den skal se ut? Må man ha noen kg ekstra, valker og hengepupper for å få en mammakropp? Alle har forskjellige kropper, uansett om man har født barn eller ikke. Jeg kjenner damer som har født både 2 og 3 unger, men som likevel har både stram mage, faste pupper og null strekkmerker. Jeg kjenner også damer som har født 1 og 2 unger som har strekkmerker, cellulitter og hengepupper.
Med andre ord;
vi er alle helt forskjellige, det finnes ingen mal som sier at sånn eller sånn skal man se ut etter man har fått barn. Det går rett og slett ikke an å definere en mammakropp.

Jeg ønsker om ett samfunn der kropp kan være kropp. Ett samfunn der vi ikke trenger å definere kroppen vår eller hvem vi er som menneske. Jeg ønsker meg ett samfunn hvor vi ser personlige egenskaper og kvaliteter, uavhengig av hvordan kroppen vår ser ut. Jeg ønsker meg ett samfunn hvor det er like normalt å være tynn som stor, stor som tynn. Jeg vet at det er ett stort ønske, men jeg tenker at selv om jeg ikke kan gjøre alt, så kan jeg i det minste gjøre noe. For kroppen vår definerer ikke hvem vi er som menneske.

 

Snapchat: ronjajohans1 👻
Instagram: Ronjauperfekt

 

5 kommentarer
  1. Det er jævlig bra at du tar opp dette tema. Jeg har strekk merker i en alder av 18 og det er ikke noe jeg bryr meg noe om. Og jeg har ikke fått noe barn eller noe sånt. Man kan ikke bare gå rundt å si at man skal ha strekkmerker etter man har født et barn. Bra innlegg!!

  2. Æ tenke at du har ei positiv innvirkning på unge mammaer med å stå frem på denne måten. Æ heie på dæ 👏

  3. Jeg er virkelig glad for at jeg følger deg, for du er noe av det ekte som finnes her i verden! Det skulle vært fler som deg!!<3

  4. ❤❤❤ Kjempe bra innlegg ❤❤❤ Like ikke de ordene normal kropp, mammakropp, sommerkropp. Kropp e kropp, vi e alle ulike men heilt unike, på hver vår måte. Vi må alle bli mer glad og selvsikker i kroppen vår. Æ har et stykke å gå der….men æ kommer mæ dit. Og sånne som dæ gir ny giv og pågangsmot ❤💪😊 Takk for at du e du Ronja

  5. Så bra at du tar dette opp. Jeg er pisslei av de som påpeker at jeg er for tynn for å ha født barn. Mammakropp kan være med vakker og kan være uten. På min kropp vises det små tegn på at jeg er mamma og jeg synes vi alle bør bære de tegnene med stolthet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg