Bestikkelser, og de evige, tomme truslene

Her om dagen snakket jeg om bestikkelser på mammahjerter sin snapchat. Jeg er nemlig stor tilhenger av bestikkelser. Det kan være alt fra at ungen får se Ipad mens vi spiser frokost bare for matroen sin del, eller når vi er på en lengre biltur og jeg sier “vi kan stoppe å kjøpe en is, men da må du ikke mase mer denne turen.” Det finnes selvfølgelig en gylden middelvei, men litt er lov! 😆

Når jeg snakket om dette med bestikkelser, så begynte jeg å tenke på tomme trusler. Det har det vært lite av i det siste. Sønnen min er snart 9 år, en selvstendig gutt som stort sett greier å ta fornuftige valg ut i fra sin mentale status. Men slik har det ikke alltid vært.

Om vi skrur tiden tilbake noen år, så var jeg selvutnevnt mester på tomme trusler. 
“Hvis ikke du oppfører deg nå, så drar vi fra butikken uten noe som helst.”
En klassisk, tom trussel. For uansett om ungen sluttet eller ikke, så gjennomførte jeg aldri trusselen. Jeg orket ikke stresset med å faktisk reise fra butikken uten å handle med meg noe hjem, forså og måtte returnere tilbake seinere.

“Vil du at vi skal snu å dra hjem?”
“Neeeeeeei”
“Nei, men da MÅ du oppføre deg nå!”
Denne er også en klassiker. For det kan faktisk hende at ungen oppfører seg når denne trusselen inntreffer, men du har aldri noen garanti for hvor lenge han oppfører seg. Det kan være alt fra ett halvt minutt til en time, alt etter hvor heldig du er. Men har jeg noen gang faktisk gjennomført denne trusselen? Snudd, å dradd hjem igjen? Nei, jeg har ikke det. Jeg bare fortsetter, fortsetter og fortsetter med trusselen slik at vi i det minste sporadisk har noe god oppførsel på vår ferd.

Jeg må si at det står respekt av alle de foreldrene som faktisk gjennomfører truslene de kommer med. 

En ting er i alle fall sikkert; å være forelder kommer ikke med instrukser, så det eneste som gjelder er å prøve seg fram. Og mens man prøver seg fram, så er det faktisk innafor med både bestikkelser og tomme trusler. Jeg tror det er slik vi overlever tilværelsen! 🤷‍♀️

 


Dette bildet er fra den tiden hvor jeg brukte tomme trusler stort sett daglig 😂

 

 

Snapchat: ronjajohans1 👻
Instagram: Ronjauperfekt 🤳

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg